Šventiniai meduoliai
Aprašymas:
450 gr. miltų 150 gr. rudojo cukraus 100 g. vilniaus margarino 2 kiaušiniai 100 gr. medaus 2 arb. šaukšteliai gesintos sodos prieskonių meduoliams Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos,tada suberti miltus ir užminkyti minkštą tešlą ( jeigu per skysta įdėti miltų ). Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite figūrėles . Orkaitę įkaitinti iki 220 C, dėkite meduoliukus, ir tik jiems iškilus traukite lauk.Meduoliai kepa labai greit,iškepusius galima papuošti.
PANAŠŪS RECEPTAI