Medutis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
miltai 500 g
medus 3 valg. šaukšt.
kiaušiniai 1 vnt.
cukraus pudra 2 valg. šaukšt.
druska 0.5 arbat. šaukštel.
soda 1 valg. šaukšt.
meduolių prieskoniai 2 arbat. šaukštel.
grietinė 30 % riebumo 250 g
cukrus 150 g
vanilinis cukrus 1 pak.
Paruošimas:
Ant silpnos ugnies ištirpinti margariną su medumi. Sudėti nugesintą sodą (ant šaukštelio sodos užpilti truputį acto kad soda suputotų). Į dubenį įmušti kiaušinį ir supilti pravėsusią tirpdyto margarino-medaus masę. Ten pat supilti persijotus miltus su prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Užminkytą tešlą padalinti į 6 vienodas dalis ir palikti valandai šaldytuve. Po valandos tešlos gabaliukus iškočioti maždaug iki 3 mm storio torto formos paplotėliais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos (apie 7 min). Kremui gerai išplakti grietinę ir grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, pabaigoje supilti citrinos sultis. Suteptą tortą palikti kelioms valandoms šaldytuve.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.