Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su krabų lazdelėmis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
miltai 500 g
druska 2 arbat. šaukštel.
vanduo 250 ml
krabų lazdelės 400 g
Paruošimas:
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti juostelėmis, į jas įvynioti po krabų lazdelę. Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.