Tortas su mascarpone
Ingredientai:
Margarinas Vilnius (patepti formą) 20 g
Miltai 125 g
Kiaušiniai 5 rutuliukai
Cukrus 125 g
Citrina 1 rutuliukai
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Druska 1 truputis
Grietinėlė 300 ml
Mascarpone sūris 500 g
Juodųjų serbentų džemas 200 g
Cukrus (kremui) 100 g
Citrinos rūgštis 05 arbat. šaukštel.
Vaisinė arbata 200 ml
Paruošimas:
Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. Kepkite apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje. Pasiruoškite mascarponės kremą: grietinėle išplakite su cukrumi ir citrinos rugštimi, sudėkite į indą su mascarpone ir sumaišykite. Atvėsusį biskvitą sulaistykite vaisine arbata, užtepkite sluoksnį juodųjų serbentų džemo ir uždėkite mascarponės masę, Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Puoškite kaip tik leidžia fantazija :) Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: rudens_kepiniai
Autorius: Justinukas
Autorius: elia33
Autorius: ausrinelis
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.