Mano figūrinės bandelės
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Cukrus 150 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 200 g
Druska 3 g
Miltai 700 g
Mielės sausos 10 g
Cinamonas 5 g
Vanilinis cukrus 5 g
Paruošimas:
Miltai išsijojami į dubenį, supilamas pašildytas pienas, 120 g cukraus, vanilinis cukrus, druska, mielės , 2 kiaušiniai. Viskas maišoma, tuomet išlydomas margarinas VILNIUS ir supilamas į tešlą.
Tešla minkoma, kol pasidaro vientisa ir nelimpa prie rankų. Galima maišyti naminėje duonkepėje (režimas - tešlos maišymui ).Tešlą laikome šiltai, kol pakyla. Tuomet ji padalijama į norimo dydžio gabalėlius, maždaug po 60 g ir formuojami rutuliukai. Kai rutuliukai pakyla formuojamos gulbės, grybo, žuvelės formos bandelės. Gulbės forma išgaunama kočiojant rankomis tešlos gabalėlį ir išgaunant kaklą ir kūną. Sparnai ir uodega išpjaustoma su peiliu ir žirklėmis. Grybo forma išgaunama kočiojant apvalų tešlos blynelį ir išpjauname grybą, samanas išgauname iš išpjautos tešlos likučių. Žuvelės forma - tešla kočiojama į pailgą apvalų pagaliuką, tuomet su žirklėmis iškarpomi pelekai ir žvynai.
Bandelės pakildinamos, tuomet patepamos kiaušiniu ir apibarstomos paliktu cukrumi sumaišytu su cinamonu. Kepamos 200 laipsnių temperatūroje.
Recepto istorija:
Figūrinės bandelės ypatingos tuo, kad labai mėgiamos vaikų. Šias bandeles tik paprastesnės formos kepdavau dar vaikystėje su mama. Vėliau kepdavau su savo vaikais, tuomet ir sugalvojau žvėrelių formas, kad vaikams būtų įdomiau valgyti. Ne vienas vaikų gimtadienis nepraeidavo be figūrinių bandelių. Dėl jūsų konkurso, vėl teko prisiminti šias figūrėles, nes senokai jas formavau, vaikai jau paaugę ir ne taip įdomu kokios formos bandelę valgyti. Bandelių formas galima išgauti labai įvairias, reikia tik truputį fantazijos. Linkiu sėkmės ir fantazijos.
PANAŠŪS RECEPTAI