Grikių pyragas su kapota tešla.
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 200 g
KIaušinis 1 vnt.
Druska 1 žiups.
Grietine 1 valg. šaukšt.
Grikių virtų 200 g
Kumpio 100 g
Svogūnas 1 vnt.
Pieno 150 ml
Kiaušinių 2 vnt.
Krapų 1 saujelė
Paruošimas:
1. Miltus sumaišyti su druska. 2. iš šaldytuvo išimti margariną ir gabaliukais supjaustyti ant margarine milti miltų mišinį. 3. Kapoti vienu ar dviem peiliais kol margarino gabaliukai apsivels miltais. 4. Į miltų kauburėlį padaryti duobutę ir įmušti kiaušinį, sudėti grietinę. 5. Maišyti miltais semdami miltais nuo kauburėlio kraštų iki centro. 6. Masę rankomis suminkyti į vienalytę masę. 7. Suspauskite tešlą į gniužulą, dėti į plastaminį maišą ir bent pusvalandį dėtį į šaldytuvą. 8. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Pabarstykite stalviršį ir tešlos paviršių miltais bei lengvai,nespausdami jos iškočiokite iki 5 mm storio lakštą. Atsargiai, kad nesuplyštų, įklokite jį į neaukštąkepimo formą.Formoje įklotą tešlą dar pastatykite valandai į šaldytuvą, kad ji būtų dar trapesnė. 9. Tešlai formoje atšalus, ant jos viršaus patieskite kepimo popierių bei ant jo priberkite pupų aržirnių ir pašaukite į 185 laipsnių orkaitę 15 minučių. Iškepęs pyragas turi būti sausas ir kietokas. Įdaras: 1. Į dubenį įpilkite 150 ml riebaus pieno, įmuškite 2 kiaušinius, šiek tiek pasūdykite, įberkite pipirųbei susmulkintų krapų. Masę lengvai išplakite šluotele. 2. Ant iškepto pyrago iš keptuvės išverskite pakepintus svogūnus su kumpiu bei tolygiai paskleiskite. 3. Berkite virtų grikių sluoksnį. 4. Per sietelį supilkite kiaušinių plakinį ant grikių, kad juos apsemtų ir pašaukite į 165-170 laipsniųorkaitę 10 minučių.Pyragą palikite atvėsti formoje. Atvėsusį, išimkite iš kepimo formos ir supjaustykite gabalėliais.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.