Meduolinis pyragas su cinamono ir sviesto glaistu
Autorius: ErnestaVi
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 113 g
miltai 235 g
rudas cukrus 125 ml
kiaušinis 1 vnt.
auksinio sirupo arba medaus 80 ml
pienas 160 ml
sodos 1 arbat. šaukštel.
imbiero malto 1 arbat. šaukštel.
cinamono 1 arbat. šaukštel.
malto muskato 1 arbat. šaukštel.
margarinas 4 valg. šaukšt.
pienas 3 valg. šaukšt.
rudo cukraus 125 ml
auksinio sirupo 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, prieskonius, druską; padėkite į šalį. Mikseriu iki purumo suplakite margariną, cukrų, kiaušinį, auksinį sirupą. Suberkite pusę sausų produktų ir pusę kiekio pieno, gerai išmaišykite. Berkite likusį miltų mišinį ir pieną, masę plakite tol, kol taps vienalytė ir tiršta. Išklokite kepimo popieriumi 20 cm apvalią kepimo formą ir sukrėskite į ją tešlą. Kepkite įkaitintoje iki 180ºC orkaitėje 40-45 minutes arba kol įkišus metalinį iešmelį į pyrago centrą, jis liks švarus. Atvėsinkite ant grotelių. Glaistui paruošti, supilkite pieną ir įdėkite vieną šaukštą margarino į nedidelį puodelį pastatytą ant silpnos ugnies, maišykite, kol margarinas išsilydys. Berkite cukrų, auksinį sirupą, cinamoną ir druską, maišykite, kol ištirps. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir leiskite mišiniui nesmarkiai užvirti. Virkite 8 minutes, nuolat pamaišydami. Baigus virti, glaistą šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite likusį margariną ir išplakite su mikseriu, kol glaistas taps vienalytis ir kreminės konsistencijos.Paskleiskite glaistą ant atvėsusio pyrago viršaus ir tiekite.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.