Tortas
Ingredientai:
Margarinas Vilnius (formai patepti) 220 g
Miltai 250 g Kiaušiniai 10 rutuliukai Citrina 2 rutuliukai Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel. Druska 1 žiups. Kakava 2 valg. šaukšt. Grietinė 1 ind. Cukrus 200 g Citrina (kremui) 1 rutuliukai Želatina 2 arbat. šaukštel. Konservuoti persikai 05 skardinė(s) Bananai 2 pund.
Paruošimas:
Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. Kepkite apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje. Taip iškepkite du biskvitus. Atvėsusius perpjaukite į dvi dalis. Pasiruoškite kakavinį kremą: kambario temperatūros margariną išplakite su konensuotu pienu, įmaišykite 2 šaukštus kakavos. Grietininis kremas: Išplakite grietinę su cukrumi bei citrinos žievele, lėta srovėle įpilkite ištirpintą želatiną, permaišykite. Rinkite tortą: biskvitą sulaistykite arbata, dekite kakavinį kremą, sudėkite bananus. Vėl dėkite biskvitą, sulaistykite, tepkite grietininį kremą, sudėliokite persikus. Vėl biskvita, sulaistyti, tepti kakavinį kremą, dėti bananus. Viršutinį biskvitą sulaistyti, užtepti grietininį kremą ir puošti. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|