"Rafaelo"
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 220 g
Miltų 125 g
Cukrus 125 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Citrina 1 vnt.
Druskos 1 žiups.
Kiaušiniai 5 vnt.
Kondensuoto pieno 1 ind.
Grietinėlės 450 ml
Kokoso drožlių + papuošimui 50 g
Braškių 1 ind.
Paruošimas:
1. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. 2. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. 3. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. 4. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. 5. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. 6. Kepkite apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje. (tortui reikia 2 biskvitų, iš čia nurodytų produktų užtenką tik 1 biskvitui.) Kremas. 1. grietinėlę išplakite, tik neperplakite, nes gausite sviestą. Išplaktą grietinėlę padėkite į šaldytuvą. 2. Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, permaišykite ir kremą padėkite į šaldytuvą. 3. Kai abu kremai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sujunkite abu kremus. 4. Torto sulaistymui vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite citrinos sultis. Kai visi produktai paruošti belieka surinkti tortą. Į tortinę su atseamu šonu dėkite biskvitą, sulaistykite, dėti kremo sluoksnį. Uždenkite kitu biskvitu, šiek tiek paspauskite, sulaistykite ir vėl užtepkite kremu, uždėkite dar viena biskvitą, sulaistykite ir užtepkite kremu. Šiek tiek kremo pasilikite torto šonų aptepimui. Suteptą tortą dėkite keliom valandom į šaldytuvą, po to išimkite iš tortinės, aptepkite torto šonus kremu ir dekoruokite. Aš visą tortą apibarsčiau kokosų drožlėmis ir braškėm.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.