Gaivus tortas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 20 g
miltai 125 g
cukrus 125 g
kiaušiniai 5 vnt.
kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
druska 0.5 arbat. šaukštel.
citrinos sultys 0.5 vnt.
kremui: grietinėlė 300 g
jogurtas 250 g
želatina 20 g
maskarponė 300 g
cukrus 150 g
vanilinis cukrus 1 pak.
konservuoti persikai 850 g
Paruošimas:
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir sutepti kremu. Kremui želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinės grietinėlės ir pašildyti, kad visai ištirptų. Ištrinti varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir sumaišyti su jogurtu. Grietinėlę išplakti iki vidutinio standumo ir sumaišyti su varškės-jogurto mase. Įpjaustyti persikų. Suteptą tortą palikti keletui valandų šaldytuve kad sustingtų.
PANAŠŪS RECEPTAI