Šokoladinis tortas
Autorius: ErnestaVi
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
miltai 175 g
cukrus 275 g
pienas 50 ml
kakava 50 g
kiaušiniai 3 vnt.
verdančio vandens 6 valg. šaukšt.
kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
grietinėlė 150 ml
šokoladas 150 g
abrikosų džemas 3 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Riebalais ištepkite dvi 20 cm gilias apvalias kepimo formas išklotas kepimo popieriumi. Persijotą kakavą sumaišykite su verdančiu vandeniu. Suberkite visus likusius produktus ir plakite, kol masė taps vienalytė ir tiršta. Aš plakiau su pastatomu mikseriu. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir paskirstykite tarp kepimo formų, išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių arba kol labai iškils, o įsmeigus metalinį iešmelį į biskvito centrą, jis liks švarus. Iškepusius biskvitus palikite kelioms minutėms kepimo formose, tuomet perkelkite ant grotelių atvėsti. Glajui/įdarui paruošti, pašildykite abrikosų džemą ir juo aptepkite vieno biskvito pagrindą, o kito biskvito viršų. Šokoladą ir grietinėlę ištirpinkite dubenyje, pastatytame virš verdančio vandens puodo. Šokolado mišinį atvėsinkite, kol sutirštės tiek, kad bus galima lengvai paskleisti ant torto. (daugmaž grietinės tirštumo). Apliekite ant abrikosu džemu išteptų biskvitų. Dėkite vieną biskvitą ant kito ir mentele sulyginkite torto viršų.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.