Mielinės bandelės su mėlynėmis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltai 500 g
Pieno 250 ml
Sausų mielių 7 g
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinių 2 vnt.
Aliejaus 50 ml
Grietinės 50 ml
Mėlynių 250 g
Paruošimas:
Miltus persijokite su sausomis mielėmis, suberkite cukrų, druską, gerai išmaišykite. Pilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Gerai išminkykite tešlą ir leiskite pakilti 15-30 min. Tada tešlą išimkite ant miltais pabarstytos lentos, greitai išminkykite, supjaustykite gabalais ir rankomis ištempkite, kad būtų blynelio formos, šaukšteliu uždėkite mėlynių ir truputį cukraus. Formuokite pailgas bandeles,aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių 15 min.
PANAŠŪS RECEPTAI