Pyragas su kremu
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 20 g
miltai 125 g
cukrus 125 g
druska 1 žiups.
kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
kiaušiniai 5 vnt.
citrinos sulys 0.5 vnt.
Kremui reikės:grietinės 300 g
Pieno 50 ml
Vanilinio cukraus 1 pakelis
Želatinos 2 valg. šaukšt.
Cukraus 1 stikl.
Paruošimas:
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu druskos, įtarkuokite citrinos žievelės ir plakite iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Jokiu būdu nevarstykite durelių.Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir tepti kremu: kremui želatiną išbrinkinkite piene, po to pakaitinkite ant ugnies, kad želatina ištirptų. Atšaldytą grietinę išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi , citrinos sultimis ir galiausiai pilkite atvėsusią ištirpintą želatiną. Kremu sutepkite kepinį, viršų taip pat aptepkite kremu ir papuoškite turimais vaisiais, smulkintais riešutais ar tuo, kuo norite. Kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
PANAŠŪS RECEPTAI