Šokoladinis braškių tortas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 20 g
Miltai 50 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 50 g
Kepimo milteliai 0.5 arbat. šaukštel.
Druska 1 žiups.
Juodasis šokoladas 50 g
Varškės kremui: kreminė varškė 500 g
Plakamoji grietinėlė 250 ml
Baltasis šokoladas 100 g
Želatinos milteliai 2 valg. šaukšt.
Vanduo 80 ml
Cukraus pudra 2 valg. šaukšt.
Žele sluoksniui: Vanduo 400 ml
Braškių skonio želė 40 g
Braškių užpilui: Trintos braškės 400 ml
Cukrus 5 valg. šaukšt.
Želatina 1.5 valg. šaukšt.
Vanduo 60 ml
Paruošimas:
Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilame mažiau vandens. Paliekame šaldytuve. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanilinu cukrumi. Garų vonalėje ištirpiname šokoladą. Įpilame jį į ištirpintą margariną, išmaišome. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Torto formą (geriausia su nuimamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi ir pilame į ją tešlą. Kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje pie 15 min. Atvėsiname (galima nuimti kepimo popierių). Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilame 80 ml vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Varškę sumaišome su cukraus pudra. Šokoladą smulkiai sutarkuojame, ar ištirpiname garų vonelėje, ataušusį įmaiįome į varškės masę. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Išmaišome iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Paruošto kremo 1/3 dalį pilame ant biskvito, po to dedame paruoštos želė drebučius (per tą laiką kol paruošiame padą ir varškės kremą želė nespėja iki galo sutvirtėti, bet ir nereikia, tai ji tolygiau pasiskirsto), po to likusią 2/3 dalį varškės ir statome į šaldytuvą, kol sustings ir paruošime braškių užpilą. Želatiną, skirtą užpilui, užpilame 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies ir pilame ją braškių tyrę, išmaišome. Užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Paliekame šaldytuve (geriausia per naktį). Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI