Plovų plovas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
kiaulienos (kumpio arba sprandinės) arba vištienos, 1 kg marinuoto agurko 3 vnt. svogūnų 5-6 galva pipirų truputis ryžių 1 kg aliejaus 200 g prieskonių su druska truputis kečiupo pagal skonį truputis
Paruošimas:
Į didelį aukštais kraštais puodą įpilame aliejų ir įkaitiname. Į įkaitusį aliejų sudedame nedideliais gabaliukais supjaustytą kiaulieną arba vištieną ir tos mėsos prieskonius, pipirų. Kepti aliejuje, kol apkeps. Tada į puodą sudedame smulkintus svogūnus,tarkuotas morkas, druskos, prieskonių ir verdame ant mažos ugnies uždengtame puode apie valandą vis pamaišant, kad neprikeptų. Tada į puodą pilame 0,5 l vandens ir išmaišę virti dar apie 30 min. Tuomet sudedame 1 kg pamirkytus ryžius ir įpilame apie 4 stiklines karšto vandens, kad truputį apsemtų ryžius.Virti ant silpnos ugnies be dangčio, kol ryžiai suminkštės ir neliks vandens. Tada į ryžius įdėti Margarino VILNIUS, susmulkinto česnako, gabaliukais supjaustytą marinuotą agurką, susmulkintą porą, susmulkintą papriką, truputėlį pipirų bei prieskonių su druska kol atitiks Jūsų skonį. Truputėlį (pagal skonį) įpilti į ryžius kečiupo. Viską gerai išmaišyti ir skanaus.
Recepto istorija:
Mano mama virėja, jau man mažai esant ji atskleidė kai kurias virtuvės paslaptys... Įskiepijo aistrą virtuvei, galiu valandų valandas praleisti gamindama įvairius patiekalus... Ir šiandien bandant nustebinti savo mylimąjį įvairiais skanumynais bandžiau pagaminti skanų plovą ir gavosi puikiai.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|