Obuolių pyragas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
kiaušiniai 5 vnt.
cukrus 125 g
miltai 125 g
citrina 1 vnt.
kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
druska 1 žiups.
Obuoliai 5 vnt.
cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymu. Supilkite i baltymus išspaustas citrinos sultis, šiek tiek paplakite, po truputi suberkite puse cukraus kiekio ir išplakite iki standžiu putu. Kiaušiniu trynius su likusiu cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuotomis citrinu žievelemis plakite apie 8 minutes, iki cukrus visiškai ištirps, o mase kelis kartus padides. Tada šiek tiek baltymu mases sumaišykite su tryniais, po šaukšta isijokite miltus, kepimo miltelius, imaišykite likusius baltymus. Isijokite miltus, kepimo miltelius ir imaišykite likusius baltymus. Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabaleliais. Įmaišykite atsargiai į tešlą. Tešla labai atsargiai kreskite i margarinu patepta kepimo forma. Viršų pabarstykite cinamonu. Dekite kepti i iki 180°C ikaitinta orkaite ir kepkite apie 35 min. Jokiu budu nevarstykite dureliu!
PANAŠŪS RECEPTAI