Tortas su žele gabaliukais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 20 g
miltai 125 g
cukrus 125 g
druska 1 žiups.
kiaušiniai 5 vnt.
kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
citrinos sultys 3 valg. šaukšt.
kremui: grietinėlė 600 g
želė 2 pak.
cukrus 150 g
vanilinis cukrus 1 pak.
Paruošimas:
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir sutepti kremu. Kremui pagal instrukciją ant pakelio paruošti 2 skirtingų skonių želės. Kai želė sustings, ją supjaustyti nedideliais gabalėliais. Grietinėlę išplakti swu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Į masę sudėti želės gabaliukus ir viską išmaišyti.. Suteptą tortą palikti keletui valandų šaldytuve kad sustingtų.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.