Mini kibinai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltų 400 g
Druskos 1 žiups.
Kiaušinis 1 vnt.
Grietinė 2 valg. šaukšt.
Sprandinės 500 g
Poras ir svogūnas 2 vnt.
Pipirai ir druska 2 žiups.
Grietinė įdaras 2 valg. šaukšt.
Paruošimas:
1. Miltus sumaišyti su cukrum ir druska. 2. iš šaldytuvo išimti margariną ir gabaliukais supjaustyti ant margarine milti miltų mišinį. 3. Kapoti vienu ar dviem peiliais kol margarino gabaliukai apsivels miltais. 4. Į miltų kauburėlį padaryti duobutę ir įmušti kiaušinį, sudėti grietinę. 5. Maišyti miltais semdami miltais nuo kauburėlio kraštų iki centro. 6. Masę rankomis suminkyti į vienalytę masę. 7. Suspauskite tešlą į gniužulą, dėti į plastaminį maišą ir bent pusvalandį dėtį į šaldytuvą. Gaminame įdarą: 1. Kiaulieną supjaustome nedideliais kubeliais. 2. Itin smulkiai sukapojame svogūną ir griežinėliais pasmulkiname porus, įmaišome į mėsą. 3. Įberiame porą žiupsnelių juodųjų pipirų bei nepagailime druskos. 4. Įdedame porą šaukštų grietinės, viską gerai išminkome. Gaminame kibinus: 1. Gana plonai iškočiojame atšilusią tešlą. Jei tešla labai limpa, kočiodami galime pabarstyti daugiau miltų, ne per daug – tik tiek, kad tešla neliptų. 2. Dubenėliu išspaudžiame skritulėlius, ant jų negailėdami dedame mėsos įdaro. Suimame kiekvieno taip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstome. (naudojau koldunų forma) 3. Išplakame kiaušinį su pora šaukštų vandens ir šiuo plakiniu patepame kiekvieno kibino paviršių. 4. Paruoštus kibinus dėliojame į kepimo popieriumi išklotą skardą, šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių, priklausomai nuo kibinų kiekio ir dydžio. SKANAUS!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.