Tortas su karameliniu kremu.
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 20 g
Miltų 125 g
Cukrus 125 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Druskos 1 žiups.
Kiaušiniai 5 vnt.
Citrina 1 vnt.
Maskarponės 500 g
Grietinėlės 200 g
Ru du du kremo 250 g
Paruošimas:
1. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. 2. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. 3. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. 4. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. 5. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. 6. Kepkite apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą padalinti į tris dalis. Kremui maskarponę išmaišyti ir per kelis kartus įmaišyti ru du du kremą. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į kremą. Biskvitus sulaistyti paruoštu sirupu. Sudėti pusę kremo ir išlyginti. Dėti antrą biskvitą, supilti likusį kremą. Uždėti trečią biskvitą. Aptepti visą tortą kremu. Ir tortą dėti per naktį į šaldytuvą.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.