Mielinės spurgos su šokoladu ir kokoso drožlėmis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltai 500 g
Pieno 250 ml
Sausų mielių 7 g
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinių 2 vnt.
Aliejaus 50 ml
Grietinės 50 ml
Glajui:juodo šokolado 300 g
Paruošimas:
Miltus persijokite su sausomis mielėmis, suberkite cukrų, druską, gerai išmaišykite. Pilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Gerai išminkykite tešlą ir leiskite pakilti 15-30 min. Tada tešlą išimkite ant miltais pabarstytos lentos, iškočiokite lakštą, išpjaukite apvalias spurgas arba suformuokite jas rankomis. Perdėkite jas ant miltais pabarstytos skardos ir dar kartą pakildinkite. Virkite įkaitintame aliejuje, kol paruduos. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, įdėkite sviesto. Panardinkite kiekvieną spurgą iki pusės, pabarstykite kokosų drožlėmis ir atvėsinkite. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.