Purus obuolių pyragas
Autorius: Zikute
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Obuoliai 5 vnt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 150 g
Miltai 2 stikl.
Soda 1 arbat. šaukštel.
Grietine 0.5 stikl.
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 1 pak.
Paruošimas:
Margariną VILNIUS ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. tuomet trynius įmaišykite į tešlą, įpilkite grietinės sumaišytos su soda ir maišydami po truputį berkite miltus. Kai tešla taps vienalytė, išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite. Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius „rožyte". Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Kepkite 180°C orkaitėje apie 45min. Skanaus! :)
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad į mano receptų knygelę atkeliavo iš mamos receptų. Kai būdavau maža ir mama jį iškepdavo, visi susirinkdavome prie stalo, gerdavome šiltą arbatėlę, o visi namai taip gardžiai kvepėdavo. Kai užaugau, šį pyragą kepu pati. Mėgstu juo nustebinti savo tėvus, kai vėl visi susėdame už stalo tarsi nukeliaujame į senus prisiminimus ir tuos jaukius vakarus. Šis pyragas toks skanus ir purus, kad ir kur jį nusivežčiau visi lieka sužavėti ir nori gauti receptą. Tai mano firminis patiekalas, kuris tikriausiai džiugins ir mano vaikus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.