Meduoliai su šokoladiniu glajumi
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
Miltų 500 g
Cukraus pudros 2 valg. šaukšt.
Gesintos sodos 1 valg. šaukšt.
Šokolado juodo 55 g
Kiaušinio 1 vnt.
Medaus 3 valg. šaukšt.
Kakavos 110 ml
Meduolių prieskonių 2.5 arbat. šaukštel.
Juodojo šokolado 200 g
Saulėgrąžų aliejus 3 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Ištirpinkite margariną. Kartu ištirpinkite medų ir šokoladą. Sudėkite nugesintą sodą. Įmuškite kiaušinį ir įtarkuokite apelsino žievelę. Miltus persijokite su kakava, cukraus pudra, prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Užminkykite tešlą ir pastatykite į šaldytuvą valandai. Iš tešlos suformuokite apskritimus ir išdėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 C temperatūroje apie 12-15 min. Išimkite meduolius ir palikite, kad visiškai atvėstų. Kol meduoliai vėsta paruoškite glajų: į dubenėlį sudėkite sutrupintą šokoladą, įstatykite dubenėlį į puodą, pripiltą šiek tiek vandens ir maišydami šokoladą kaitinkite antį nedidelės ugnies, kol ištirps. Nukelkite nuo ugnies, supilkite aliejų, išmaišykite, palaukite kol atvės. Atvėsusio meduolio viršų pamerkite į glajų ir išdėliokite ant grotelių kol glajus sustings. Galima įdėti meduolius į šaldytuvą, jei norite, kad glaistas greičiau sustingtų.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.