Meduoliai su šokoladiniu glajumi
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
Miltų 500 g
Cukraus pudros 2 valg. šaukšt.
Gesintos sodos 1 valg. šaukšt.
Šokolado juodo 55 g
Kiaušinio 1 vnt.
Medaus 3 valg. šaukšt.
Kakavos 110 ml
Meduolių prieskonių 2.5 arbat. šaukštel.
Juodojo šokolado 200 g
Saulėgrąžų aliejus 3 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Ištirpinkite margariną. Kartu ištirpinkite medų ir šokoladą. Sudėkite nugesintą sodą. Įmuškite kiaušinį ir įtarkuokite apelsino žievelę. Miltus persijokite su kakava, cukraus pudra, prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Užminkykite tešlą ir pastatykite į šaldytuvą valandai. Iš tešlos suformuokite apskritimus ir išdėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 C temperatūroje apie 12-15 min. Išimkite meduolius ir palikite, kad visiškai atvėstų. Kol meduoliai vėsta paruoškite glajų: į dubenėlį sudėkite sutrupintą šokoladą, įstatykite dubenėlį į puodą, pripiltą šiek tiek vandens ir maišydami šokoladą kaitinkite antį nedidelės ugnies, kol ištirps. Nukelkite nuo ugnies, supilkite aliejų, išmaišykite, palaukite kol atvės. Atvėsusio meduolio viršų pamerkite į glajų ir išdėliokite ant grotelių kol glajus sustings. Galima įdėti meduolius į šaldytuvą, jei norite, kad glaistas greičiau sustingtų.
PANAŠŪS RECEPTAI