Plikyti pyragaičiai su plikytu kremu
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 150 g
Cukraus 40 g
Vanilinio cukraus 1 pakelis
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Kiaušinių 4 vnt.
Pieno 125 ml
Vandens 125 ml
Įdarui reikės:kiaušinių tryniai 4 vnt.
Pieno 250 ml
Miltų 1 valg. šaukšt.
Cukraus pudros 3 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Ištraukite iš orkaitės, palikite atvėsti. Paruoškite kremą: kiaušinių trynius su cukraus pudra išsukite iki baltumo, įmaišykite miltus. Pieną supilkitą į puodą, įberkite vanilinio cukraus. Statykite ant ugnies ir lukterėkite, kol užvirs. Plona srovele pilkite jį į kiaušinių masę ir nuolat maišykite. Gautą vientisą masę pilkite į puodą ir maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol gausite tirštą kremą. Konditeriniu švirkštu per skylutes prišvirkškite jo į pyragėlius. Galima apšlakstyti pyragėlių viršų išlydytu juodu ar baltu šokoladu. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.