Plikyti pyragaičiai su plikytu kremu
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 150 g Cukraus 40 g Vanilinio cukraus 1 pakelis Druskos 0.5 arbat. šaukštel. Kiaušinių 4 vnt. Pieno 125 ml Vandens 125 ml Įdarui reikės:kiaušinių tryniai 4 vnt. Pieno 250 ml Miltų 1 valg. šaukšt. Cukraus pudros 3 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Ištraukite iš orkaitės, palikite atvėsti. Paruoškite kremą: kiaušinių trynius su cukraus pudra išsukite iki baltumo, įmaišykite miltus. Pieną supilkitą į puodą, įberkite vanilinio cukraus. Statykite ant ugnies ir lukterėkite, kol užvirs. Plona srovele pilkite jį į kiaušinių masę ir nuolat maišykite. Gautą vientisą masę pilkite į puodą ir maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol gausite tirštą kremą. Konditeriniu švirkštu per skylutes prišvirkškite jo į pyragėlius. Galima apšlakstyti pyragėlių viršų išlydytu juodu ar baltu šokoladu. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|