Biskvitas su džemu
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 20 g
miltai 125 g
cukrus 125 g
druska 1 žiups.
kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
kiaušiniai 5 vnt.
citrinos sulys 0.5 vnt.
abrikosų džemo 1 stikl.
kokoso držlių 100 g
Paruošimas:
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu druskos, įtarkuokite citrinos žievelės ir plakite iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Jokiu būdu nevarstykite durelių. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjaukite į kelias dalis ir pertepkite abrikosų džemu, viršų taip pat aptepkite džemu ir pabarstykite kokosų drožlėmis.
PANAŠŪS RECEPTAI