Pyragėliai ant pagaliuko.
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 10 g
Miltai 65 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 60 g
Kepimo miltelių 0.5 arbat. šaukštel.
Citrina 0.5 vnt.
Druskos 1 žiups.
Šokoladas 2 pakeliai
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Paruošimas:
1. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. 2. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. 3. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. 4. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. 5. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. 6. Kepkite apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą sutrinti arba sumalti, kad gautusi trupiniai. Sviestą išlyditi, ir įmaišyti į biskvito trupinius, jei sunkiai formuojasi, galima išlyditi šokoladą ir įmaišyti. Formuoti rutuliukus, dėtį į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai sustingstą šektiek šokolado išsilyditi, į šokoladą merkti pagaliuką ir į rutuliuką ir dar kartą leisti sustingti. Puošimas: Šokoladą išsilyditi kartu su gabalėliu sviesto, į jį merkti rutuliukus ir iškart dekoruoti. Dėti į šaldytuvą, kol sustings. Ir skanauti.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.