Datulių keksiukai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Datulės 200 g
Karštas vanduo 100 ml
Soda 1 arbat. šaukštel.
Rudasis cukrus 160 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 220 g
Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel.
Graikiniai riešutai 100 g
Paruošimas:
Datules užpilame verdančiu vandeniu, dedame sodą, laikome apie 5min. Kai vandens nebesimato, o datulės sukrenta, masę paskleidžiame ant lėkštės, pertriname šakute ir paliekame atvėsti. Minkštą margariną išplakame su cukrumi. Į šią masę įmušame kiaušinius, įmaišome atvėsusias datules. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius. Viską persijojame į margarino ir datulių masę, sudedame pasmulkintus riešutus. Viską išmaišius, keksiukus pilame į formeles ir kepame apie 20-30min, 180 C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusius keksiukus galima papuošti grietinėle, graikiniais riešutais.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.