Plėšomos bandelės
Ingredientai:
Miltai 500 g
Pienas 250 ml
Sausos mieles 7 g
Cukrus 1 valg. šaukšt.
druska 1 arbat. šaukštel.
kiausiniai 2 vnt.
margarino VILNIUS kepiniams 50 ml
Aliejus 50 ml
Grietines 50 ml
Cukrus pabarstymui viduje 200 g
Cinamonas pabarstymui ant viršaus 2 arbat. šaukštel.
Margarinas lydytas 100 g
Paruošimas:
Miltus persijokite su sausomis mielėmis, suberkite cukrų, druską, gerai išmaišykite. Pilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Gerai išminkykite tešlą ir leiskite pakilti 15-30 min. Po to iškočiokite, ištepkite lydytu margarinu, barstykite storu sluoksniu cukrų. Susukite vyniotinį ir supjaustykite 4-5 cm ilgio gabalėliais. Dėkite pjūviu į viršų - į paruoštą skardą, kurią išklokite kepimo popieriumi. Pabarstykite cinamonu. Pašaukite į orkaitę 180C, apie 45-50 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.