Sluoksniuotos bandelės
Ingredientai:
miltai 500 g
pienas 250 ml
Sausos mieles 7 g
cukrus teslai 1 valg. šaukšt.
druska 1 arbat. šaukštel.
kiausiniai 2 vnt.
margarino VILNIUS kepiniams 50 ml
aliejus 50 ml
grietine 50 ml
lydytas margarinas teslos tepimui 200 g
cukrus sluoksniavimui 350 g
Paruošimas:
Miltus persijokite su sausomis mielėmis, suberkite cukrų, druską, gerai išmaišykite. Pilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Gerai išminkykite tešlą ir leiskite pakilti 15-30 min. Po to iškočiokite, ištepkite lydytu margarinu, barstykite cukrų. Dėkite kelis sluoksnius vieną ant kito, kuriuos taip pat ištepkite lydytu margarinu, barstykite cukrų. supjaustykite kvadratais. Dėkite į paruoštą skardą, kurią išklokite kepimo popieriumi. Pašaukite į orkaitę 180C, apie 30 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.