Tortukas - greitukas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
kiausiniai 5 vnt.
cukrus 125 g
miltai 125 g
citrina 1 vnt.
kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
grietine 1 l
cukrus kremui 6 valg. šaukšt.
zelatina 3 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Biskvito kepimas - Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymu. Supilkite i baltymus išspaustas citrinos sultis, šiek tiek paplakite, po truputi suberkite puse cukraus kiekio ir išplakite iki standžiu putu. Kiaušiniu trynius su likusiu cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuotomis citrinu žievelemis plakite apie 8 minutes, iki cukrus visiškai ištirps, o mase kelis kartus padides. Tada šiek tiek baltymu mases sumaišykite su tryniais, po šaukšta isijokite miltus, kepimo miltelius, imaišykite likusius baltymus. Isijokite miltus, kepimo miltelius ir imaišykite likusius baltymus. Tešla labai atsargiai kreskite i margarinu patepta kepimo forma. Dekite kepti i iki 180°C ikaitinta orkaite ir kepkite apie 35 min. Jokiu budu nevarstykite dureliu! Pertepimas - Grietinę išsukti su cukrumi ir supilti tirpintą želatiną. Surinkimas - Biskvitą (atšalusį) supjaustyti lakštais, lengvai pamirkyti arbatoje ar kas jums labiau patinka, dėti į formą, pilti kremą, duoti šiek tiek sustingti, dėti pamirkytą kitą biskvito lakštą, vėl kremą ir taip, kol sudėsit visą tortą. Atšaldyti. Kremu aptepti torto išorę, puošti kaip jums patinka. Šis buvo puoštas šokolado drožlėmis ir šokoladine rože :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.