Improvizacija..
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltų 500 g
Pieno 250 ml
Sausų mielių 7 g
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Druska 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinių 2 vnt.
Aliejus 50 ml
Grietine 50 ml
Česnako 5 skilt.
Picos prieskonių 1 pak.
Alyvuogių aliejaus 6 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Ant nedideles ugnies ištirpinti margariną. Persijoti miltus su sausomis mielėmis. Suberti cukrų ir druska gerai išmaišyti. Miltu viduryje padaryti duobute ir supilti šiltą pieną. Įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Supilti grietine aliejų ir tirpinta margariną. Gerai išmaišyti kol tešla taps lygi ir elastinga. Uždengti rankšluosčiu ir palikti 15 min. pailsėti ir kol tešla pakils. Per tą laiką pasigaminame užtepą. Aliejų, traiškitą česnaką ir prieskonius su maišome. Tada tešlą iškočioti plonai, Tepti įdarą, supjaustyti plonom juostelėm. Pirmą juostelė susukti dėti į skardą ir po to rayu aplink sukti kol sudėsim visas juosteles. Padėti paiilsėti apie 30 min. Kepti iki 200 c. apie 20 min. Mes valgėm su sriubyte labai skanu..
PANAŠŪS RECEPTAI