Gaivus braškinis "tortas"
Ingredientai:
Margarinas Vilnius (formai patepti) 20 g
Miltai 125 g
Kiaušiniai 5 rutuliukai
Citrina 1 rutuliukai
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Druska 1 truputis
Grietinė 800 g
Cukrus 200 g
Citrinos rūgštis 05 arbat. šaukštel.
Braškės 1 kg
Aguonos 100 g
Želatina 30 g
Paruošimas:
Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. Kepkite apie 25 min 180 laipsnių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau. Sulaistykite arbata. Pasiruoškite pertepimą išplakite grietinę su cukrumi, citrinos rūgštimi. Silpna srovele supilkite ištirpintą želatiną. Sudėkite susmulkintas braškes ir aguonas, viską permaišykite ir sutepkite tortą! Geriausia palikti per naktį šaldytuve. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.