Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su varškės-džiovintų braškių įdaru
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
miltai 500 g
druska 2 arbat. šaukštel.
šaltas vanduo 250 ml
įdarui: varškė 500 g
cukrus 150 g
vanilinis cukrus 1 pak.
džiovintos braškės 200 g
Paruošimas:
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti kvadratėliais. Kvadratėliais iškloti keksiukų formelių dugną ir šonus, vidų užpildyti varškės – braškių įdaru ( sumaišyti pertrintą varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir pjaustytas džiovintas braškes) Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
PANAŠŪS RECEPTAI