Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su nektarinais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
miltai 500 g
druska 2 arbat. šaukštel.
šaltas vanduo 250 ml
švieži nektarinai 500 g
cukrus 100 g
Paruošimas:
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti kvadratėliais, į jų dėti po pusę nektarino bei šaukštelį cukraus ir suformuoti pyragėlius. Viršų aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min
PANAŠŪS RECEPTAI