Varškės sausainiai su obuoliais
Autorius: Indre1
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Varškė 360 g
Miltai 230 g
Obuoliai 5-6 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 100-150 g
Cinamonas pagal skonį
Paruošimas:
Atšildykite margariną VILNIUS kepiniams ir išsukite jį kartu su varške. Sudėkite miltus ir išminkykite tešlą. Ją sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldiklį dešimčiai minučių. Atvėsintą tešlą iškočiokite ir supjaustykite rombais.
Nuluptus obuolius supjaustykite skiltelėmis. Dėkite po vieną arba du gabaliukus obuolio ant tešlos nuo vieno tešlos kampo iki kito. Tuomet tuščius tešlos kampus užlenkite, kad jie apgaubtų obuolius. Galiausiai išplakite šakute kiaušinius ir jais ištepkite sausainius. Vėliau gausiai apibastykite juos
Recepto istorija:
Receptas man primena obuoliais ir cinamonu kvepiančius močiutės namus. Vaikystėje, rudens vakarais, kai už lango dargana ir niūru, mes smagiai šiltuose namuose kepdavome šiuos sausainiukus. Močiutės receptas net ir praėjus daugeliui metų, kiekvieną rudenį atkeliauja į mūsų šeimos virtuvę. Iš močiutės parsivežame kaimiškų obuolių ir kepame šiuos sausainius. Juos labai mėgsta visa mano šeima, o močiutė džiaugiasi, kad prisimenu burnoje tirpstantį jų skonį.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.