Tortas "Rafaelo"
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 230 g
Cukrus 230 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Kiaušiniai 5 vnt.
Druska 1 žiups.
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Aliejus 65 g
Kondensuotas pienas 385 g
Grietinėlė 450 g
Grietininėlės standiklis 2 vnt.
Kokoso drožlės 50 g
Vanduo 200 ml
Paruošimas:
Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros margariną išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūros vietoje. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į baltymus įberiame druskos ir šiek tiek paplakame. Po truputį įberiame pusę cukraus ir išplakame iki standžių putų. Į kiaušinių trynius suberiame likusį cukrų ir vanilinį cukrų, truputį druskos bei išplakame. Plakame 8 min., kol cukrus ištirps ir masė padidės kelis kartus. Į išplaktus trynius įpilame šiek tiek baltymų masės. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome ir sudedame likuskius baltymus. Margarinu ištepame kepimo skardą ir atsargiai krečiame tešlą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje ir kepame apie 35 min. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus. Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą margarino ir kondensuoto pieno masę, sudedame kokoso drožles, gerai išmaišome. Kremas baigtas gaminti :) Biskvitų sulaistymui pasiruošiame didesnę stiklinę, pilame į ją 200 ml vandens, įspaudžiame citrinų sultis, sudedame 2 arbat. šaukštelius cukraus. Viską išmaišome. Torto surinkimas: 1. Pasiruošti torto lėkštę. 2. Dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. 3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. 4. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą. 5. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. 6. Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis, išdėlioti gėlytes. 7. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.