Baklažanų suktinukai įdaryti feta sūriu, baziliku ir anakardžio riešutais pagal virtuvės šefą Ossama Charafeddine
Autorius: TicketToTheKitchen
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 arbat. šaukštel.
baklažanas 0,5 vnt.
FETA sūris 30 g
česnako skiltelės 1-2 vnt.
alyvuogių aliejus 2-4 valg. šaukšt.
druska, pipirai 1-2 žiups.
anakardžio reišutų 20 g
šviežio baziliko 1-2 šak.
Paruošimas:
Baklažaną supjaustome plonomis (1-2mm) riekelėmis, padruskiname, papipiriname, apšlakstome aliejumi ir apkepame orkaitėje, 180C karštyje, apie 10min. Feta sūrį susmulkiname ir sutriname iki vientisos masės. Sumaišome su trintu česnaku ir smulkintu baziliku. Anakardžio riešutus smulkiai sutriname ir sumaišome į vientisą masę su sūriu. Dedame po šaukštą ant apkeptų baklažanų juostelių ir susukame suktinukus. Juos dedame į skardą, jeigu norite, aptepame išlyditu VILNIAUS margarinu ir šiek tiek apkepame orkaitėje, 180C, apie 3min., kol sušyla įdaras.
Recepto istorija:
Šį užkandį gaminame mūsų kulinarijos pamokų metu; privačiuose įmonių vakarėliuose, gimtadieniuose, draugų susibūrimuose jis taip pat laukiamas dėl savo greito ir paprasto paruošimo bei superinio skonio:) Ir atvėsus išlieka toks pat nuostabiai skanus:)
PANAŠŪS RECEPTAI