Imbieriniai medaus sausainiai
Ingredientai:
Medaus 130 g
Miltų 380 g
Kepimo miltelių 1 a.š
Margarino VILNIUS kepiniams 130 g
Rudojo cukraus 100 g
Kiaušinių 1 vnt
Prieskonių: imbiero, kardamono, gvazdikėlių, cinamono
Cukraus pudros 200 g
Citrinos sulčių 30 ml
Maistinių dažų pagal skonį
Paruošimas:
Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir pagardinti prieskoniais. Kambario temperatūros margariną VILNIUS kepiniams ištrinti su cukrumi. Tada supilti lydytą medų, įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Abi mases sumaišyti ir išminkyti tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve
apie 30 min. Paskui plonai iškočioti ir supjaustyti įv. formelėmis.
Tuomet dėti į kepimo indą ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Paskui palikti atvėsti. Sumaišykite visus ingredientus skirtus skirtus puošimui. Sausainius papuošti gauta mase.
PANAŠŪS RECEPTAI