Imbieriniai sausainiai
Ingredientai:
miltų 500 g
kepimo miltelių 0.5 a.š
cukraus 150 g
medaus 100 g
margarino VILNIUS kepiniams 150 g
vandens 80 ml
cinamono 2 v.š
malto imbiero 2 v. š
juodųjų pipirų 1 v. š
cukraus pūdros 100 g
morengų miltelių 100 g
citrinos rūgštelės 1 a.š
Paruošimas:
Į puodą storu dugnu suberiame cukrų, medų ir vandenį. Pakaitiname, dedame margariną ir maišome, kol ištirps cukrus ir margarinas. Tuomet suberiame visus prieskonius: cinamoną, imbierą, pipirus. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti. Miltus atskirame didesniame inde sumaišome su kepimo milteliais ir pilame pravėsusį prieskonių ir margarino mišinį. Viską išmaišome, vėliau gerai išminkome. Vyniojame į plėvelę ir dedame pusvalandukui į šaldytuvą. Geriausia būtų kuo ilgiau palaikyti (per naktį). Kai tešla atšąla imame gabalėlį, kočiojame ant miltais pabarstyto darbastalio norimo storumo lakštą ir darome sausainukus. Kuo plonesnius padarysite, tuo trumpiau reiks kepti ir bus traškesni sausainiai.
Padarytus sausainius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Paruoškite cukraus glaistą:
Cukraus pudrą sumaišykite su morengų milteliais ir vandeniu, suberkite cirtinos rūgštelę (arba citrinos sultis) ir maišykite tol, kol gausite vientisą masę. Lengviausia dekoruoti naudojant konditerinį maišelį.
PANAŠŪS RECEPTAI