Šveicariškas riešutų pyragas
Ingredientai:
miltų 350 g
cukraus 200 g
atšaldyto margarino VILNIUS kepiniams 250 g
kiaušinio 1 vnt
druskos 1 žiups.
riešutų (graikinių, lazdyno ir migdolų) 300 g
cukraus 200 g
plakamos grietinėlės 100 g
medaus 3 v.š
Paruošimas:
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą margariną. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų. Mišinį užviriname. Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 180° C. Kepimo skardą išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą . Ant tešlos iškrečiame riešutų mišinį ir kiek jį palyginame mentele ar šaukštu.
Pyragą šauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 35 - 40 min.
Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
PANAŠŪS RECEPTAI