Karališkas riešutų pyragas
Ingredientai:
Vilniaus margarino kepiniams 200 g
miltų 200 g
cukraus 150 g
kiaušinių 2 vnt
vanilinio cukraus
sodos arba kepimo miltelių 1 a.š
įvairių riešutų mišinio 200 g
džiovintų spanguolių 200 g
kondensuoto saldinto pieno 1 skard.
Paruošimas:
Margariną ir miltus sutrinti iki trupinių, atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į kiaušinių plakinį supilti nugesintą sodą arba kepimo miltelius. Kiaušinių plakinį supilti į margarino ir miltų trupinius, užminkyti tešlą. Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir valandai dėti į šaldytuvą atšalti.
Formavimas:
Apvalią tortų kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti tešlą ir ją iškloti taip, kad susiformuotų dugnas ir šonai (turi gautis kaip šulinėlis), sudėti pasiruoštą įdarą. Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje apie 45min!
PANAŠŪS RECEPTAI