Karališkas riešutų pyragas
Ingredientai:
Vilniaus margarino kepiniams 200 g
miltų 200 g
cukraus 150 g
kiaušinių 2 vnt
vanilinio cukraus
sodos arba kepimo miltelių 1 a.š
įvairių riešutų mišinio 200 g
džiovintų spanguolių 200 g
kondensuoto saldinto pieno 1 skard.
Paruošimas:
Margariną ir miltus sutrinti iki trupinių, atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į kiaušinių plakinį supilti nugesintą sodą arba kepimo miltelius. Kiaušinių plakinį supilti į margarino ir miltų trupinius, užminkyti tešlą. Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir valandai dėti į šaldytuvą atšalti.
Formavimas:
Apvalią tortų kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti tešlą ir ją iškloti taip, kad susiformuotų dugnas ir šonai (turi gautis kaip šulinėlis), sudėti pasiruoštą įdarą. Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje apie 45min!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.