Pachlava
Ingredientai:
miltų 3,5 stikl
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
grietinės 1 stikl
kiaušinių 3 vnt
mielių 20 g
graikinių riešutų 600-800 g
cukraus 600 g
maltos kalendros 3 v. š
maltų gvazdikėlių 1 v. š
medaus
Kiaušino 1 vnt
šafrano
Paruošimas:
Tešla minkoma įprastai: miltai sumaišomi su išlydytu margarinu. Kiaušiniai išplakami su plakikliu, supilamos mielės. Tešla kildinama, kol iškyla. Iš jos suformuojama dvylika kiaušinukų. Iš jų kočiojama dvylika paplotėlių. Jie turi būti tokie ploni ir permatomi, tarsi popieriaus lapas.
Patariama įsigyti 25x15 centimetrų matmenų medinę lentelę, kuri taps forma paplotėliui.
Kiekvieną paplotėlį aptepti lydytu margarinu. Iš pradžių aptepama viena pusė, lakštas užvyniojamas ant kočėlo, guldomas į skardą, o tada apliejama antra pusė. Maždaug dviejų centimetrų sluoksniu uždėti maltų riešutų (tinkamai susmulkinti riešutai neturi virsti miltais, bet ir nebūti per daug rupūs), cukraus, prieskonių mišinį.
Įdaru sluoksniuojama visi dvylika sluoksnių. Gautas pyragas supjaustomas rombais, į kiekvieną gabalėlį įspaudžiama po migdolo riešutą. Viršus aptepamas kiaušinio trynio ir šafrano plakiniu. Pyragas kepamas 180 laipsnių karščio orkaitėje. Iškepa greitai. Tinkamai iškeptas pyragas būna išsipūtęs ir drėgnas.
Prieš baigiant kepti, pyragą reikia aptepti medaus ir margarino(santykiu 1:3) lydiniu. Jei medaus imamas 1 šaukštas, tai margarino - 3. Šia mase aplieti kepinio viršų ir kepti dar maždaug 8 minutes. Medus ir margarinas įsiskverbia į kepinį ir suteikia gražų blizgesį. Mėgaukitės!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.