Imbieriniai sausainiai
Ingredientai:
margarino VILNIUS kepiniams 225 g
medaus ar melasos 125 g
cukraus 150 g
malto cinamono 2 a.š
malto imbiero 2 a.š
maltų gvazdikėlių 2 a.š
maltų kvapniųjų pipirų 2 a.š
kakavos miltelių 150 v.š
malto muskato riešuto 1 a.š
malto kardamono 1/2 a.š
valgomosios sodos 1/2 a.š
didelio kiaušinio 1 vnt
miltų 530 g
druskos 1 žiups
Paruošimas:
Nedideliame puode ištirpinkite margariną kartu su medumi ir cukrumi. Sudėkite visus prieskonius bei kakavą ir maišykite masę kol ji taps vientisa. Šį mišinį palikite gerai atvėsti. Dideliame inde gerai išmaišykite atvėsusią masę kartu su kiaušiniu bei šaukštu grietinės su soda. Suberkite miltus su druska, šiek tiek paplakite ir baikite minkyti masę rankomis. Padalinkite tešlą į dvi ar tris dalis ir leiskite jai atvėsti šaldiklyje apie 15-20 minučių. Iškočiotos tešlos storis turėtų būti apie 5mm. Sausainius kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 9-15 minučių.
PANAŠŪS RECEPTAI