Riešutų pyragas
Ingredientai:
miltų 350 g
cukraus 180 g margarino VILNIUS kepiniams 250 g kiaušinio 1 vnt riešutų 600 g cukraus 400 g riebios grietinėlės 200 g medaus 6 v.š
Paruošimas:
Miltus suberiame į dubenį ir sudedame gabaliukais supjaustytą margariną. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinį. Ir viską suminkome. Tešlą suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo skrudiname cukrų, suberiame riešutus ir pakepiname. Tada supilame grietinėlę, medų ir užviriname. Masei užvirus keptuvę nukeliame nuo ugnies ir ataušiname. Orkaitę įkaitiname iki 180° C. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Iškočiojame tešlą ir dedame į formą. Ant tešlos iškrečiame riešutų mišinį išlyginame. Dedame į orkaitę. Pyragą kepame maždaug 35 - 40 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|