Riešutų pyragas
Ingredientai:
miltų 350 g
cukraus 180 g
margarino VILNIUS kepiniams 250 g
kiaušinio 1 vnt
riešutų 600 g
cukraus 400 g
riebios grietinėlės 200 g
medaus 6 v.š
Paruošimas:
Miltus suberiame į dubenį ir sudedame gabaliukais supjaustytą margariną. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinį. Ir viską suminkome. Tešlą suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo skrudiname cukrų, suberiame riešutus ir pakepiname. Tada supilame grietinėlę, medų ir užviriname. Masei užvirus keptuvę nukeliame nuo ugnies ir ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 180° C. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Iškočiojame tešlą ir dedame į formą. Ant tešlos iškrečiame riešutų mišinį išlyginame. Dedame į orkaitę.
Pyragą kepame maždaug 35 - 40 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.