Kalėdinis varškės pyragas
Ingredientai:
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
cukraus 200 ml
kiaušinių 3 vnt
miltų 240 ml
varškės 400 g
vanilinio cukraus 2 a.š
cinamono 1 a.š
Paruošimas:
Pagaminkite trupininę tešlą: margariną sutarkuokite ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutrinkite, kol gausite į šlapią smėlį panašius trupinius. Paruoškite įdarą: varškę gerai išmaišykite su likusia puse stiklinės cukraus, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais. Į kepimo formą sudėkite pusę tešlos, tada per vidurį - varškės įdarą, o ant viršaus - likusią dalį tešlos. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 1 valandą. Iškepus pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu.
PANAŠŪS RECEPTAI