Kalėdiškiausi meduoliai
Ingredientai:
skysto medaus 150 g
margarino VILNIUS kepiniams 110 g
cukraus 100 g
miltų 400 g
prieskonių meduoliams 3 a.š
kiaušinio 1 vnt
Paruošimas:
Ištirpinti medų, margariną ir cukrų nuolat maišant. Leisti masei užvirti, kol viskas ištirps. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti. Dideliame dubenyje išsijoti miltus su kepimo milteliais, prieskoniais ir druska. Miltų viduryje suformuoti nedidelę duobę, į ją įmušti kiaušinį, supilti paruoštą sirupą ir suminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug dviems valandoms. Įkaitinti orkaitę iki 175 C temperatūros. Tešlą padalinti į mažesnes dalis ir kiekvieną plonai iškočioti. Meduolius perkelti ant kepimo popieriaus ir kepti orkaitėje apie 8 - 10 minučių.
PANAŠŪS RECEPTAI