Plikyti pyragėliai su plikytu kremu
Ingredientai:
pieno 150 ml
cukraus 50 g
kiaušinio 4 vnt
miltų 165 g
margarino VILNIUS kepiniams 115 g
vanilinio cukraus
pieno 190 ml
Paruošimas:
Kremo gaminimas:
Kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus gerai sumaišyti, pamažu pilti pieną ir maišyti iki vientisos masės. Kaitinti ant silpnos ugnies kol sutirštės vis pamaišant. Įmaišyti margariną ir palikti atvėsti.

Pyragėlių gaminimas:
Pieną kaitinti su margarinu ir trupučiu druskos bei cukraus. Kai pienas užverda įmaišyti miltus kol susidaro vientisas masės rutuliukas. Truputį pravėsus po vieną įplakti mikseriu kiaušinius. Tuomet masę perkelti į konditerinį švirkštą ir formuoti kauburėlius, kuriuos reikia kepti 200 °C apie 10-12min. Atvėsinus įdaryti plikytu kremu ir aplaistyti lydytu šokoladu.

PANAŠŪS RECEPTAI