Kalėdinis obuolių pyragas
Ingredientai:
obuolių 4-5 vnt
margarino VILNIUS kepiniams 140 g
cukraus 120 g
vanilinio cukraus 2 a.š
kiaušinių 2 vnt
miltų 190 g
kepimo miltelių 1,5 a.š
cinamono 2 a.š
Paruošimas:
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir išplakti iki purumo, suberti vanilinį cukrų , supilti išlydytą margariną, viską permaišyti. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir persijotus suberti į indą, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardelę arba į silikoninį indą.
Obuolius nusilupti, perpjauti į 4 dalis išimti sėklides, supjaustyti riekelėmis ir sudėlioti gausiai ant viršaus.
Cukrų sumaišyti su cinamonu ir apibarstyti pyrago paviršių.
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C ir kepti ~30 min. kol gražiai pakils, o įsmeigus į pyrago vidurį medinį pagaliuką, jis liks sausas.
PANAŠŪS RECEPTAI