Kalėdinis obuolių pyragas
Ingredientai:
obuolių 4-5 vnt
margarino VILNIUS kepiniams 140 g
cukraus 120 g
vanilinio cukraus 2 a.š
kiaušinių 2 vnt
miltų 190 g
kepimo miltelių 1,5 a.š
cinamono 2 a.š
Paruošimas:
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir išplakti iki purumo, suberti vanilinį cukrų , supilti išlydytą margariną, viską permaišyti. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir persijotus suberti į indą, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardelę arba į silikoninį indą.
Obuolius nusilupti, perpjauti į 4 dalis išimti sėklides, supjaustyti riekelėmis ir sudėlioti gausiai ant viršaus.
Cukrų sumaišyti su cinamonu ir apibarstyti pyrago paviršių.
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C ir kepti ~30 min. kol gražiai pakils, o įsmeigus į pyrago vidurį medinį pagaliuką, jis liks sausas.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.