Tinginių Napaleonas
Ingredientai:
sluoksniuotos bemielės tešlos 500 g
margarino Vilnius kepiniams 200 g
indelis saldinto kondensuoto pieno 380 g
vanilinio cukraus 1 a.š
brendžio 1 v. š
Paruošimas:
Gaminimas:
Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200-220 laipsnių karščio iki dailiai apskrus. Atvėsinti.
Saujelę iškeptų juostelių atidėti į šoną papuošimui.

Kremas:
Inde išsukti iki purumo minkštą margariną, supilti kondensuotą saldintą pieną- vėl išsukti iki vientisos masės, įpilti vanilinio cukraus ir brendžio - išmaišyti.

Vyniotinio lipdymas:
Kremo šiek tiek paskleisti ant maistinės plėvelės, sudėti juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepti kremą, ant viršaus dar vienas sluoksnis juostelių, vėl kremas, ir vėl juostelės, užbaigti kremo sluoksniu ir visą tą juostelių/kremo krūvą susukti į ritinį ir tvirtai suspausti viską į cilindro formos ritinuką.
Palikti šaldytuve nakčiai.
Po nakties išvynioti iš maistinės plėvelės, ir aplipinti likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispaudžiant delnu. Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.