Tortas Raffaello
Ingredientai:
kiaušinių 5 vnt
cukraus 230 g
vanilės esencijos 1 a.š
aliejaus 65 g
miltų 230 g
kepimo miltelių 20 g
kondensuoto pieno 1 ind
margarino VILNIUS kepiniams 180 g
grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo) 450 g
pakeliai grietinėlės standiklio 2 pak
kokoso drožlių 50 g
vandens 200 g
citrinų sultys 2 vnt
cukraus 2 a.š
Paruošimas:

Biskvitas:

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis - turėsime keturis plonus torto biskvitus.

Kremas:

Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros margariną išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio skremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.

Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.

Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis bei pasitelkti savo fantaziją. Skanaus! 

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.