Tortas Raffaello
Ingredientai:
kiaušinių 5 vnt
cukraus 230 g
vanilės esencijos 1 a.š
aliejaus 65 g
miltų 230 g
kepimo miltelių 20 g
kondensuoto pieno 1 ind
margarino VILNIUS kepiniams 180 g
grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo) 450 g
pakeliai grietinėlės standiklio 2 pak
kokoso drožlių 50 g
vandens 200 g
citrinų sultys 2 vnt
cukraus 2 a.š
Paruošimas:

Biskvitas:

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis - turėsime keturis plonus torto biskvitus.

Kremas:

Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros margariną išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio skremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.

Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.

Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis bei pasitelkti savo fantaziją. Skanaus! 

PANAŠŪS RECEPTAI