Tortas Raffaello
Ingredientai:
kiaušinių 5 vnt
cukraus 230 g vanilės esencijos 1 a.š aliejaus 65 g miltų 230 g kepimo miltelių 20 g kondensuoto pieno 1 ind margarino VILNIUS kepiniams 180 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo) 450 g pakeliai grietinėlės standiklio 2 pak kokoso drožlių 50 g vandens 200 g citrinų sultys 2 vnt cukraus 2 a.š
Paruošimas:
Biskvitas: Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa. Kremas: Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros margariną išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio skremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|