Obuolių pyragas su varške
Ingredientai:
margarino VILNIUS kepiniams 180 g
varškės 500 g
miltų 2 puod
kiaušinių 3 vnt
obuolių 9 vnt
cukraus pagal sk
cinamono žiups
Paruošimas:
Nulupti obuolius, išimti sėklytes.
Pasiruošti varškę - įmušti kiaušinius, suplakti su maždaug 10 v.š. cukraus, įdėti varškę, gerai išplakti.
Gaminame tešlą: margariną susmulkinti ir sudėti į miltus, trinti tarp pirštų, kol gausis purūs trupiniai. Berti cukraus pagal skonį (neturi būti labai saldu).
Trupinius padalinti į dvi krūveles: šiek tiek didesnę krūvelę suberti į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstyti, ant viršaus supilti varškę.
Ant varškės supjaustyti plonomis skiltelėmis obuolius (galima ir tarkuoti). Apibarstyti obuolius cinamonu ir trupučiu cukraus, įberti nemažai cinamono.
Pyrago viršų užberti plonu sluoksniu likusios tešlos.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti pyragą apie 1 val .
Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.